VPRO Tegenlicht Meet Up | You can’t kill the story

Landgoed Zonheuvel, Doorn15/04/2024

Het wordt steeds gevaarlijker om journalist te zijn. In 2023 moesten wereldwijd 96 journalisten hun werk met de dood bekopen. Maar niet alleen in oorlogssituaties lopen journalisten gevaar; ze hebben ook elders in toenemende mate te maken met fysiek geweld, digitale aanvallen, staatsterreur en bedreigingen uit de onderwereld. Hoe kunnen journalisten zich wapenen tegen deze dreigingen, en hun vak blijven uitoefenen? Hoe zit het met de persvrijheid en in het verlengde de vrijheid van meningsuiting?

Praat en denk mee

We nodigen je uit om op maandag 15 april a.s. samen met gasten over deze uitzending in gesprek te gaan, en je gedachten en ideeën te delen. Tijdens de Meet Up duiken we dieper in de materie en zoomen we in op de lokale context.

Heb je de aflevering nog niet gezien, of wil je die opnieuw bekijken? Sluit dan om 19.00 uur aan. Zo niet, dan sluit je om 20.00 uur aan bij de start van het gesprek.

Moderatoren

Didi Bos en Joost Oude Groen, trainers/adviseurs bij respectievelijk SBI Formaat en OR Consultancy, onderdeel van de SBI Opleidings- en adviesorganisaties.

Meer over deze Tegenlicht-uitzending.

Tickets

Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Bestel hier jouw ticket(s).

Over Tegenlicht | Meet Up

De Meet Ups zijn gekoppeld aan de afleveringen van VPRO Tegenlicht: hét future affairs-platform van Nederland, waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij en wetenschap worden onderzocht. Tegenlicht verkent de ideeën en innovaties van vooraanstaande denkers en doeners en brengt pioniers in beeld die het radicaal anders willen doen en hoop bieden voor de toekomst.

De Tegenlicht Meet-ups zijn ontstaan uit het idee om samen verder te kijken en tot constructieve ideeën te komen, waar de uitzendingen ophouden. Samen met gasten wordt er dieper in de materie gedoken, wordt het onderwerp van een andere kant belicht of wordt er ingezoomd naar de lokale context.

De VPRO en Landgoed Zonheuvel nodigen met Tegenlicht Meet Ups mensen uit om aan de hand van een onderwerp uit de meest recente of oude aflevering met elkaar in gesprek te gaan en met ideeën te komen voor de toekomst vanuit verschillende perspectieven. We willen het publiek inspireren en activeren om ook zelf impact te maken.

Tijdens de Meet Up wordt er dieper in de materie gedoken, wordt het onderwerp belicht van een andere kant of ingezoomd naar de lokale context. De Meet Ups vinden maandelijks plaats en zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Tegenlicht You can't kill the story
Hotel Landgoed Zonheuvel
98 Amersfoortseweg
3941 EP Doorn

Overig aanbod

Training

Coaching

Advies

Specials

Share This