Kasteellezing: Jessica den Outer over haar boek ‘Rechten voor de natuur’.

Landgoed Zonheuvel, Doorn13/09/2023

Kan de natuur rechten krijgen? De Waddenzee, Amelisweerd of de Maas? In het boek Rechten voor de natuur presenteert Jessica den Outer de snelst groeiende juridische beweging van de eenentwintigste eeuw: Rechten voor de Natuur.

Op steeds meer plaatsen in de wereld worden rivieren, bossen en bergen aangewezen als rechtspersonen, zoals ook bedrijven dat zijn. De natuur heeft recht om te bestaan, te floreren, te gedijen en ecologische processen in stand te houden. Den Outer dook in de verhalen achter de juridische emancipatie van kwetsbare ecosystemen in zeven landen – van de mystieke Whanganui-rivier in Nieuw-Zeeland tot het immense Amazone-regenwoud in Colombia. Het zijn bijna altijd bezorgde burgers geweest die hebben gezorgd voor veranderingen in de wet.

Jessica den Outer

Jessica den Outer is een Meester in internationaal milieurecht en is werkzaam als consultant, schrijfster en spreker op het gebied van rechten voor de Natuur. In 2019 werd ze erkend als een ‘Earth-centered law’ expert door het Harmony with Nature-programma van de Verenigde Naties. Jessica’s missie is om mensen in Nederland te inspireren door de wereldwijde ontwikkelingen in juridische emancipatie van de Natuur.

Kasteellezingen

In een serie interactieve kasteellezingen worden er relevante maatschappelijke thema’s besproken aan de hand van recent gepubliceerde boeken. In het voormalige woonhuis van schrijver/dichter Maarten Maartens zijn verschillende schrijvers te gast en word je tijdens een driegangendiner aan het denken gezet over maatschappelijke vraagstukken. De avonden worden omlijst door live muziek, een prachtige locatie en goed gezelschap.

Hotel Landgoed Zonheuvel
98 Amersfoortseweg
3941 EP Doorn

Overig aanbod

Training

Coaching

Advies

Specials

Share This