Kasteellezing: De Winst van Purpose

Landgoed Zonheuvel, Doorn17/01/2023

Een goed verhaal met goed eten, goede muziek en goed gezelschap; dat typeert de Kasteellezing; een concept waarbij een boek of een thema passend bij de visie van Stichting SBI gekoppeld wordt aan een diner, cultuur en een boodschap waarmee organisaties, medewerkers en ondernemingsraden verder kunnen. En dat alles in de stijlkamers van het Maarten Maartenshuis op Landgoed Zonheuvel.

Prof dr Henk Volberda, hoogleraar strategisch management en innovatie en directeur van Amsterdam Centre for Bussiness Innovation van de Uva, gaat met ons in gesprek over zijn recent verschenen boek ‘De Winst van Purpose’ en helpt je bij het ontwikkelen van purpose voor jouw organisatie.

Bedrijf dat ertoe doet

Henk Volberda: “We zien dat bedrijven die werken vanuit purpose productiever en innovatiever zijn en dat het iets doet voor hun reputatie en medewerkers. Mensen willen werken voor een bedrijf dat ertoe doet. Deze maatschappelijke bewustwording heeft onder andere te maken met de grote opgaven waarvoor wij staan, zoals de klimaat- en grondstoffencrisis. Deze vraagstukken kunnen niet alleen worden opgelost door de overheid. Bestuurders, managers en ondernemingsraden willen en kunnen een bijdrage leveren.”

Maatschappelijk en winstgevend businessmodel

Hoe maatschappelijk bewust is jouw onderneming? Organisaties met een purpose kiezen een maatschappelijk doel als fundament en stellen een winstgevend businessmodel daaraan ten dienste. Henk Volberda ontwikkelde samen met zijn team een stappenplan voor bestuurders, managers en ondernemingsraden en legt graag uit hoe je purpose voor jouw organisatie vormgeeft.

Waardevol netwerk

Wat is een succesvol traject waarlangs een organisatie, op basis van intrinsieke motivatie, maatschappelijke doelstellingen kan realiseren met een winstgevend businessmodel? Je ontdekt het tijdens de kasteellezing. Kom ook en beleef een avond met een goed verhaal, goed eten met een waardevol netwerk op een bijzondere locatie. En met muziek! Omdat purpose en muziek onlosmakelijk verbonden zijn met elkaar. Geen topmusicus die niet de purpose heeft om de beste te willen zijn. Violist Edwin Blankenstijn maakt met zijn muziekkeuze een verrassende koppeling met het thema.

Doelen van de organisatie

Moderator van de avond is Jaap Jongejan. Als directeur-bestuurder van Stichting SBI kent hij als geen ander het belang van medezeggenschap in relatie tot de doelen van de organisatie. Kom ook en vind de purpose die medewerkers en de organisatie extra waarde en betekenis geeft.

Met gratis boek ‘De Waarde van Purpose’

De entreeprijs bedraagt  € 124,50 (inclusief het boek ‘De Waarde van Purpose’ ter waarde van € 29,50).

De Kasteellezingen zijn een initiatief van Campuspartners Stichting SBI, PeoplePlus en Hotel & Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel en vinden 5 keer per jaar plaats.

Wil je na de Kasteellezing blijven overnachten? Dat kan! Hotel Landgoed Zonheuvel hanteert speciale tarieven voor onze gasten. Neem voor meer informatie contact op met de receptie. Mail.: receptie@landgoedzonheuvel.nl. Telefoon: +31 (0)343 473500.

Hotel Landgoed Zonheuvel
98 Amersfoortseweg
3941 EP Doorn

Overig aanbod

Training

Coaching

Advies

Specials

Share This